VRT-radiozender MNM komt weer met Rock ’n Roll Radio Highschool

Voor het derde jaar op rij slaan de Vlaamse publieke radiozender MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor het project Rock ’n Roll Radio Highschool.

Masterclass

Vanaf vandaag, maandag 18 januari, krijgen jonge mediastudenten zes weken lang een intensieve masterclass in de studio’s van de jongerenzender. MNM-dj Dorianne Aussems, die zelf twee jaar geleden ontdekt werd door het project, begeleidt de studenten tijdens hun stage.

De studenten volgen allemaal een media-opleiding aan een van deze scholen: AP Hogeschool (Antwerpen), Artevelde Hogeschool (Gent), Howest (Kortrijk), Hogeschool PXL (Hasselt), RITCS (Brussel) en Thomas More (Mechelen). Vanaf vandaag zullen zij zes weken lang – elke week komt een andere hogeschool aan bod – een eigen radioprogramma maken dat van maandag tot en met woensdag van 23 uur tot middernacht uitgezonden wordt. MNM-medewerkers Dorianne Aussems, Bart Haegens en Peter De Paepe zorgen voor de begeleiding.

Platform

“Als jongerenradio willen we een platform zijn waar jonge en aanstormende radiotalenten hun eerste stappen kunnen zetten. Bij MNM staat participatie van onze luisteraars centraal. Niet alleen om onderwerpen aan te dragen voor onze programma’s, maar ook om zelf programma’s uit te werken. Daarbij laten we de jongeren hun creativiteit botvieren en begeleiden we hen om een goed radioprogramma af te leveren. Het is voor de studenten een eerste belangrijke ervaring in de media.”

Derde editie

Twee jaar geleden sloegen MNM en vijf Vlaamse hogescholen voor het eerst de handen in elkaar voor Rock ’n Roll Radio Highschool. Zowel Dorianne Aussems als Julie Van den Steen gingen vast aan de slag bij MNM dankzij het project. Ook voor Laurens Luyten (MNM) en Eva Van Ostade (Studio Brussel) was de stage een springplank naar een professionele radiocarrière.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.