VRT sluit kantoor in Den Haag

vrtDe Vlaamse publieke omroep VRT sluit haar kantoor in Den Haag. Volgens de VRT is dat nodig om meer geld vrij te maken voor verslaggeving elders in de wereld.  Eerder werd om dezelfde reden het kantoor in Peking gesloten. De VRT heeft nu alleen nog een vaste correspondent in Amerika. Voor de VRT was correspondent Sabine Vandeputte actief in Den Haag.

Het nieuws werd bekend gemaakt door VRT-presentatrice Martine Tanghe in het VRT Nieuws. Diverse kranten in Vlaanderen zagen de aankondiging van het sluiten van het kantoor in Den Haag door Tanghe als kritiek op het nieuwsbeleid van de VRT.

“Ik heb geen uitspraak gedaan, laat staan commentaar gegeven op het sluiten van het VRT-kantoor in Den Haag. Ik heb dat gewoon meegegeven in een tekst die het laatste verslag inleidde van onze correspondent Sabine Vandeputte. Niet meer, niet minder. Zoals onze redactie eerder ook laten weten heeft dat het kantoor in Peking gesloten wordt. Dat geeft ons de kans om niet minder, maar juist méér buitenlands nieuws te brengen, snel en soepel, en uit veel meer landen. En ik ben het -voor alle duidelijkheid – helemaal met onze hoofdredactie eens. Dit is een juiste beslissing, die “Het Journaal” en al onze andere nieuwsprogramma’s alleen maar ten goede kan komen.”, aldusTanghe tegenover de website deredactie.be.

“Ik constateer dat mijn woorden misbruikt worden en aanleiding geven tot een stortvloed aan reacties op de nieuwssites. Het is een zoveelste hoofdstuk in de operatie beschadiging die aan de gang is, van “Het Journaal”, de Nieuwsdienst en bij uitbreiding de VRT.”, besluit Tanghe.

Correspondent Sabine Vandeputte hield een weblog bij over haar tijd in Den Haag met de titel Standplaats Den Haag.