VRT stopt deredactie.be in nieuw jasje

vrtDeredactie.be, de nieuwssite van de Vlaamse openbare omroep VRT, ziet er sinds vanochtend anders uit dan voorheen. Het gaat om een grondige vernieuwing die de bezoekers van de site toelaat nog beter, sneller en vlotter hun weg te vinden door het online nieuwsaanbod van de VRT.

Een nieuw design en een nieuwe navigatie staan daarbij centraal, met nog meer nadruk op de videozone. Zo wordt de nieuwshongerige surfer nog beter bediend met relevant nieuws op elk moment van de dag, aldus de VRT in een persbericht.

Het ontwerp is lichter, eigentijdser en dynamischer, in functie van de inhoud. De presentatie van de onderwerpen en rubrieken gebeurt voortaan op een meer gevarieerde manier. Blokjes met tekst, foto’s of bewegend beeld kunnen op verschillende manieren gelay-out en gegroepeerd worden. Naargelang het belang van een onderwerp of thema op een bepaalde dag, of op een bepaald uur van de dag, kan dat onderwerp op een meer prominente plek op de site geplaatst worden. Als het bijvoorbeeld een extra drukke ochtendspits is of het weer is nog meer dan anders hét gespreksonderwerp van de dag, dan kunnen die rubrieken op een meer in het oog springende plaats terechtkomen.

Verder op de homepage staan allerhande nieuwsberichten, beeldverslagen en rubrieken. De presentatie en volgorde daarvan kan variëren, maar het gaat onder meer over de rubrieken Recentste nieuws, In de kijker, Meest gelezen, Meest bekeken, Sporza hoofdpunten, Cobra hoofdpunten, Opinie & Analyse & Blog.

Videozone
De tweede pijler van de vernieuwde site is de Videozone. Het videoaanbod op de video homepage is aanzienlijk uitgebreid en daardoor wordt de videozone op zichzelf al een volwaardig nieuwsplatform. Je kan er je weg in zoeken via de rubrieken in de navigatiebalk (o.a. Redactietips, Nieuws, Ook dat nog, Livestream, Meest bekeken, …). Maar je kan ook gewoon door de pagina scrollen op zoek naar de meest recente, relevante of leuke nieuwsbeelden. De vernieuwde deredactie.be is een samenwerking van de VRT-afdelingen digitale media en technologie, en de VRT-nieuwsdienst. (VRT Persbericht)

Het resultaat is te vinden via: www.deredactie.be