VRT Studio Brussel vanaf maandag in nieuw jasje

Studio Brussel, de jongerenzender van de VRT, zit maandag in een nieuw jasje. Vanaf 4 februari is niet alleen de vormgeving anders maar ook de programmering gaat op de schop.

“De zender gaat voluit”

“De schurende mix van de zender wil verrassen, met ruimte voor een verdiepend muziekaanbod en ontdekkingen in meerdere programma’s, concepten of events. Studio Brussel is marktleider radio op de doelgroep 25-44 en kende in 2018 zijn hoogste online bereik ooit. De zender gaat voluit multimediaal door in de verder versnipperende digitale wereld in te zetten op kwalitatieve online reeksen.”, aldus de VRT in een persbericht.

Ochtend

Michèle Cuvelier gaat het nieuwe ochtendprogramma presenteren op de radiozender. Hierbij wordt zij ondersteund door onder andere vaste gasten als Fleddy Melculy, Lennert Coorevits van Compact Disk Dummies en met de Gentse hiphoptrots Uberdope. Elke werkdag van 6 tot 9 uur.

Overdag

In de week blijven de programma’s overdag grotendeels dezelfde, zoals “Music at work” en “De middag draait door”. Eva De Roo blijft de luisteraars door de avondspits loodsen vanaf 16 uur. Van maandag tot donderdag zet Studio Brussel om 18 uur in op community radio met het gloednieuwe programma “Team Germijns” met Fien Germijns.

Weekend

Ook het weekend ondergaat een make-over met heel wat nieuwe programma’s. DJ Black Mamba trekt de zaterdagavond op gang, met een mix van hiphop, afrobeat en R&B. Stijn Vlaeminck ontvangt elke zondagvoormiddag gasten bij hem thuis in Gentbrugge aan de ontbijttafel. Op zondagmiddag om 12 uur is er “Vuurland” met Joris Brys. Hij draait breekbare  nummers die je in gedachten doen verzinken. Zondagavond kaapt Thibault Christiaensen van Equal Ediots vanaf 18 uur Studio Brussel met de beste gitaarplaten in “Rock & ros”.

Catch of the Day

De wekelijkse Hotshot, een nummer dat Studio Brussel extra aandacht wil geven, wordt vervangen door een dagelijkse Catch of the Day, een gloednieuw nummer dat je gehoord moet hebben.

Logo

Eerder was al bekend geworden dat de radiozender van de VRT vanaf maandag 4 februari een nieuw logo krijgt.

Luisteren

Studio Brussel is in delen van Zuid Nederland te ontvangen via FM en/of DAB+, landelijk via diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.