VRT viert Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap

Vandaag,11 juli, besteedt de Vlaamse openbare omroep VRT zowel op de radio als de televisie uitgebreid aandacht aan de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap.

Feestdag

Vandaag, 11 juli, wordt sinds 1973 elk jaar herinnerd aan de slag in 11 juli 1302, waarbij milities van de Vlaamse steden en gemeenten een leger van Franse ridders te paard versloegen, aan de Groeningekouter bij Kortrijk. Een van de hoogtepunten dit jaar is het officiële Vlaanderen Feest-lied van Raymond van het Groenewoud. De VRT besteedt aandacht aan de feestdag op radio en televisie.

VRT Radio 2

Van 13.00 tot 20.00 uur zendt Radio 2 de Vlaamse 100 live uit van de Grote Markt in Brussel, gepresenteerd door Vanessa Vanhove en Lars De Groote. De luisteraars van Radio 2 bepaalden middels een stemronde welke 100 nummers in de lijst komen te staan. Aansluitend aan de Vlaamse 100 tovert Discobar A Moeder de Grote Markt om tot een dansvloer. Om 21.00 uur volgt een spetterend optreden van Bart Peeters. Ook dat is live te volgen op Radio 2.

Andere radiozenders

Ook andere radiozenders van de VRT besteden aandacht aan de feestdag. Op Studio Brussel draait Roos Van Acker allemaal Vlaamse artiesten tussen 7.00 en 10.00 uur in Was het nu 80-90 of 2000? Klara brengt van 7.00 uur tot 23.00 uur Fingerprints, 25 stukken van 23 hedendaagse componisten, die hun vingerafdruk achterlaten op de actuele klassieke muziek in Vlaanderen en Brussel. Ook VRT Radio MNM besteedt aandacht aan de feestdag.

Televisie

Op televisie besteedt VRT Eén aandacht aan de feestdag met een live muziekshow vanuit Antwerpen. Vele Vlaamse artiesten treden op onder het motto muzikaal in eigen taal. Vanaf 21.10 uur zijn verschillende Vlaamse artiesten op het podium op de Grote Markt in Antwerpen te zien. Op de Groenplaats in Antwerpen zorgt Ketnet met De Ketnet Zomertour voor een muzikale én actieve namiddag voor kinderen, vanaf 14.00 uur op de Groenplaats in Antwerpen.

Op het grote podium zijn er optredens van De KetnetBand, de cast van Ketnet Musical, Nachtwacht en Mega Mindy. In het festivaldorp is er ook heel wat te beleven met meet & greets met de aanwezige artiesten en met acteurs uit  de populaire Ketnet-reeksen D5R en GoGoGo. En er is randanimatie met een springkasteel, een knutselhoek en tal van activiteiten en spelletjes. Jong zang- en acteertalent kan audities doen voor een gloednieuwe Ketnet Musical.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.