VRT’s OP12 staakt uitzendingen

vrtOP12, te zien op het derde televisienet van de Vlaamse openbare omroep VRT stopt haar uitzendingen met ingang van morgen. De uitzendingen van KetNet blijven wel te zien via het derde kanaal van de VRT.

In mei 2012 verhuisde Ketnet van het Canvas-kanaal naar een nieuw derde net, dat omgetoverd werd tot OP12. Een dik jaar later kwam er op OP12 ook een specifiek aanbod voor jongeren, na 20 uur. De uitzendingen van OP12 worden met ingang van morgen gestaakt. Ketnet blijft wel uitzenden op het derde kanaal, maar na 20 uur gaat de zender op zwart. Het verdwijnen van OP12 is een  bezuinigingsmaatregel die opgelegd is door de Vlaamse regering.

“Het derde net zal voortaan enkel nog gebruikt worden als “uitwijk- en servicekanaal” voor Eén en Canvas, onder de noemer Eén+ en Canvas+. Dat betekent dat er enkel naar het kanaal kan uitgeweken worden als de programmering van Eén en Canvas een uitzending niet toelaat. Het gaat meer bepaald om cultuur, sport en programma’s met audiodescriptie.”, aldus de VRT op haar website.

Het derde televisienet is ook in Nederland te zien via alle aanbieders aangezien de zender sinds 2014 een zogenaamde “must-carry” status heeft. Provider Digitenne heeft de zender onlangs nog toegevoegd aan haar aanbod.

Terugblik OP12 via Youtube: