VVD: Meer samenwerking RTV West en RTV Rijnmond

rtvwestDe VVD in Zuid-Holland plaatst vraagtekens bij de manier waarop de directies van Omroep West en RTV Rijnmond de bezuinigingen willen invullen. De statenfractie betreurt het dat de directies personeel ontslaan, terwijl zij zichzelf ontzien , aldus de VVD in Zuid-Holland.

Volgens VVD-Statenlid Rense Weide kan het niet waar zijn dat beide omroepen journalisten willen ontslaan, terwijl dat misschien niet nodig is als ondersteunende diensten worden samengevoegd en er op den duur vanuit één pand gewerkt gaat worden. De VVD vraagt zich af of er stappen zijn gezet om tot één organisatie te komen voor beide omroepen. Daarin kunnen bijvoorbeeld personeelszaken, salarisadministratie en inkoop worden samengevoegd om kosten te besparen. De VVD wil weten hoe beide omroepen tegenover verregaande integratie staan en vraagt de verantwoordelijk gedeputeerde om hen uit te nodigen voor een gesprek.

Weide: “Waarom niet één directeur en één raad van commissarissen voor beide omroepen? De directies ontzien zichzelf nu ten koste van hun personeel. Ik wil dat de gedeputeerde druk op hen uitoefent om meer samenwerking af te dwingen, zodat er zo min mogelijk journalisten ontslagen hoeven te worden.”

Rense Weide heeft een aantal Statenvragen gesteld hierover: http://zuidholland.vvd.nl/actueel_5368/51024/