VVD: Regio-zenders op Nederland 3

nederland3De programma’s van de regionale omroepen moeten worden opgenomen in de programmering van Nederland 3. En niet het inwonertal van een provincie, maar de kwaliteit van de regionale omroepen moet leidend zijn bij het verdelen van het budget.  Dat stelt de VVD vandaag voor bij de behandeling van de mediabegroting in de Tweede Kamer aldus dagblad De Telegraaf vandaag.

Kamerlid Huizing denkt dat zo de bezuinigingen van 300 miljoen euro op de publieke omroep het minst van invloed zijn op de programmering. Er is veel discussie geweest of er nog wel genoeg geld zou zijn voor een volwaardige programmering op het derde net. Staatssecretaris Dekker (Media) zei dat het schrappen van Nederland 3 wat hem betreft niet aan de orde is.

Ook hij hintte op samenwerking tussen het derde net en de regionale omroepen. Huizing vindt dat een goed idee. „De regionale zenders maken elke dag gemiddeld een uur tv. Waarom zend je dat uur niet uit op Nederland 3? Je kunt tegenwoordig per postcode aangeven wie welk signaal uit de kabel krijgt, dus technisch is dat mogelijk.”, aldus Huizing tegenover De Telegraaf