Waterstad FM en RadioNL voeren aanpassingen FM-netwerk door

radioDe commerciële regionale radiozenders Waterstad FM en RADIONL voeren aanpassingen door in hun FM-netwerk. Simone FM krijgt de beschikking over twee nieuwe frequenties.  Waterstad FM heeft vandaag afscheid genomen van haar steunzenders in Emmen (89,9 MHz), Emmeloord (101,8 MHz) en Winschoten (96,9 MHz). Op deze zenders is sinds vandaag het signaal te horen van zusterstation RADIONL.

 

RADIONL neemt op haar beurt afscheid van twee etherfrequenties in de provincie Groningen. De frequenties 96,0 MHz (Stadskanaal) en 103.6 MHz (Appingedam) worden komende week in gebruik genomen door het regionale commerciële radiostation Simone FM.

“Dit is een versterking van ons zenderpark waar we zo lang op hebben gewacht. Onze kracht is dat we met Simone FM ons goed willen proleren als dé popzender voor de regio Noord en Oost Nederland. Met de informatie die gericht is op onze doelgroep in die regio. Maar dan moet je in je regio wel overal een goed bereik hebben. Met onze huidige zenders bereikten we niet goed het hele gebied. De zenders 96.0 in Stadskanaal en de 103.6 in Appingedam lossen een deel van onze ontvangstproblemen op.”,aldus Bert Vos van Simone FM.

Ook de kabeldekking van Waterstad FM wordt aangepast: Waterstad FM is vanaf 30 mei niet meer via de kabel te beluisteren in Drenthe, Overijssel en de Noordoostpolder.

Nico Silvius gaf vorige week bij de overname van de radiozenders Waterstad FM en RADIONL van de NDC Mediagroep dat het verzorgingsgebied van Waterstad FM wordt meer in overeenstemming gebracht met de oorspronkelijke opzet. De daardoor eventueel beschikbaar komende frequenties komen beschikbaar voor andere gegadigden’, aldus Silvius.