(C) Mediamagazine

WDF World Darts Championship te volgen via Eurosport en discovery+

Tot en met zondag 10 april wordt er weer volop gedart op het Lakeside Leisure Complex te Frimley Green tijdens het WDF World Darts Championship. Het evenement is live te volgen op Eurosport en discovery+.

WDF

De World Darts Federation (WDF) is een wereldbond voor het darts opgericht in 1976. Na het faillissement van de BDO in september 2020 kondigde de WDF plannen aan om het WDF World Darts Championship en WDF World Masters te organiseren. Deze twee toernooien, die dit jaar voor het eerst worden gespeeld, zijn de opvolgers van het BDO World Darts Championship en de Winmau World Masters.

Lakeside

Het WDF World Darts Championship wordt gehouden op het Lakeside Leisure Complex te Frimley Green. Op deze locatie was tussen 1986 en 2019 de locatie voor het BDO World Darts Championship waar onder andere Raymond van Barneveld, Andy Fordham en Jelle Klaasen wereldkampioen onder de BDO-vlag zijn geworden.

WDF World Darts Championship 2022

Tot en met 10 april wordt het WDF World Darts Championship op Lakeside. Deelnemers zijn onder andere Martin Adams, Richard Veenstra, Paul Hogan en Ryan de Vreede. De winnaar bij de heren gaat met 50.000 Britse Ponden naar huis. Nederlandse vrouwen op het WDF WK zijn Anca Zijlstra, Aileen de Graaf, Marjolein Noijens en Priscilla Steenbergen.

Kijken

Het toernooi is live te volgen via Eurosport 1, Eurosport 2 en de streamingdienst discovery+. Meer informatie over het uitzendschema vind je hier.

Sociale media: