EO: Musica Religiosa wordt ondersteunende zender Radio 5

eoDe EO vormt het publieke webkanaal Musica Religiosa om tot een ondersteunende webstream voor de avondprogramma’s op Radio 5 en gaat verder onder de naam Radio Religiosa.

Dat heeft Peter Grasmeijer, eindredacteur radio bij de EO bevestigd tegenover het Nederlands Dagblad.

“Radio 5 wordt overdag meer en meer een nostalgische zender, waardoor er minder ruimte komt voor levensbeschouwelijke programma’s. Zulke programma worden nu alleen nog maar ‘s avonds uitgezonden. We gaan via internet Radio Religiosa gebruiken als inhoudelijke versterking van alle levensbeschouwelijke programma’s op Radio 5.’ Daaronder vallen ook de andere gebruikers van Radio 5: RKK, NCRV, KRO en de Joodse Omroep.”, aldus Grasmeijer in het Nederlands Dagblad.

Momenteel is Musica Religiosa samen met Musica Orgelradio nog een onderdeel van de publieke klassieke radiozender Radio 4. Orgelradio blijft voorlopig gewoon orgelmuziek uitzenden.

Radio Religiosa zendt vanaf nu herhalingen uit van EO-radioprogramma’s als Ik Zou Wel Eens Willen Weten, EO Door De Week, De Bijbel Open, Musica Religiosa en Andries Radio. Ook is er veel ruimte voor praisemuziek. Radio Religiosa heeft bij de EO een eigen website gekregen: http://www.eo.nl/radio/religiosa