“Weinig ‘wegzappers’ tijdens Correspondents’ Dinner op NPO 1”

Volgens kijkcijferexpert René van Dammen waren er gisteravond tijdens het eerste Nederlandse Correspondents’ Dinner op NPO 1 weinig kijkers die tijdens de uitzending naar een andere zender overschakelden. Gemiddeld 2,4 miljoen mensen keken live naar het tv-programma van de NTR op NPO 1, maar er waren ook 300.000 mensen die later op de avond ‘uitgesteld’ keken via NPO Gemist. Hiermee was het programma gisteravond het best bekeken programma op de Nederlandse televisie.

Verenigde Staten

Het initiatief van College Tour-presentator Twan Huys is overgewaaid uit de Verenigde Staten. In Amerika is het diner het jaarlijkse hoogtepunt voor de parlementaire pers, uitgevers, televisiejournalisten, hoofdredacteuren en politici. De president houdt er een toespraak waarin hij de pers en de politiek flink op de hak neemt, gevolgd door een toespraak van een stand up comedian.

2,4 miljoen kijkers

Uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt dat hij ruim 2,4 miljoen kijkers wist vast te houden met zijn stroom aan grappen over verschillende personen uit de mediawereld, de politiek en de pers. Ook op sociale media werd volop gesproken over #correspondentsdinner, het was lange tijd ‘trending topic’ op Twitter.

Opmerkelijke percentages

Van alle mensen die gisteravond tussen 20.30 uur en 21.15 uur de televisie aan hadden staan stemde bijna 40% af op NPO 1 voor het Correspondents’ Diner. Bij lezers van het dagblad Trouw (80%), de NRC (74%) en VPRO-leden (75%) was dit percentage zelfs uitzonderlijk hoog. Ook opmerkelijk: verhoudingsgewijs keken veel aanhangers van D66 (53%) en GroenLinks (54%) naar het programma. Ook Floortje Dessing (VARA) deed het wederom erg goed met haar programma ‘Floortje Naar Het Einde Van De Wereld’.

Terugkijken kan via NPO Gemist

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.