Westerscheldetunnel krijgt DAB+-ontvangst

De Westerscheldetunnel wordt binnen afzienbare tijd voorzien van DAB+-ontvangst. Momenteel zijn op de autoradio alleen FM-signalen te ontvangen in de tunnel.

Langste tunnel

De Westerscheldetunnel is met een lengte van 6,6 kilometer lang de langste tunnel in Nederland voor het wegverkeer. De tunnel verbindt de Zeeuwse gemeenten Ellewoutsdijk en Terneuzen.

DAB+-dekking

Technologiebedrijf Koning & Hartman heeft de opdracht gekregen van de N.V. Westerscheldetunnel voor het verzorgen van optimale communicatie in de tunnel. Onderdeel van het contract is ook het verzorgen van digitale radio / DAB+-dekking in de tunnel. Daarnaast wordt het FM-signaal in de tunnel geoptimaliseerd alsmede het C2000-signaal voor nooddiensten. Koning & Hartman zal ook het onderhoud uitvoeren van de geleverde installatie gedurende een periode van 15 jaar.

Inbreken op signaal

De Westerscheldetunnel wordt gerenoveerd en hierbij wordt meteen ook de bereikbaarheid en beschikbaarheid van het communicatienetwerk in de tunnel als project opgepakt. “Het is namelijk van cruciaal belang dat communicatie in de tunnel 24 uur per dag en 7 dagen per week werkt. Hulpdiensten zoals politie, ambulances of de brandweer, moeten via C2000 kunnen communiceren bij calamiteiten in de tunnel en weggebruikers moeten bereikbaar zijn via FM of DAB radio om gewaarschuwd te kunnen worden bij een incident.”, aldus het persbericht.

De werkzaamheden ter voorbereiding zijn gestart. Het project zal naar verwachting halverwege volgend jaar klaar zijn, waarna Koning & Hartman ook het onderhoud zal oppakken om te zorgen voor een zo hoog mogelijke beschikbaarheid van de communicatiesystemen in de tunnel. Momenteel zijn in de Westerscheldetunnel de radiozenders NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO Radio 3FM, NPO Radio 4, Omroep Zeeland, Radio 10, Qmusic, Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica via de FM.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.