Wild FM door overname gered van ondergang

wildfmDe regionale commerciĆ«le radiozender Wild FM uit Amsterdam is overgenomen door een aantal geldschieters. Dit bericht de website Nieuws.nl.  Welk bedrag is neergeteld voor de failliete radiozender wil Henk Zeeman, grondlegger van Elma Multimedia en een van de geldschieters, niet zeggen tegenover Nieuws.nl. Sinds mei, de maand waarin Wild FM failliet ging, houdt de curator de zender draaiend door alleen muziek af te spelen. Daar komt snel verandering in, zegt Zeeman. Zo komt de ochtendshow Anthony & Dyantha ‘waarschijnlijk’ binnen een week terug.

Volgende week wordt meer bekend over de verdere programmering van Wild FM en het toekomstige management van het radiostation. Wel is bekend geworden dat Koen van Tijn Wild FM zal gaan leiden. Van Tijn is momenteel nog werkzaam bij de regionale commerciƫle radiozender Radio Decibel.

De BV achter Wild FM vroeg in mei zelf faillissement aan. Het faillissement volgde na een veroordeling in een rechtszaak van zenderbedrijf Broadcast Partners, dat de uitzendingen van Wild FM verzorgt. De zender zou hebben geprobeerd onder een duur zendcontract met het zenderbedrijf uit te komen.