Wild FM voor drie ton verkocht aan nieuwe eigenaren

wildfmDe regionale commerciële radiozender Wild FM uit Amsterdam is voor een bedrag van € 326.500 verkocht aan de nieuwe eigenaren Hans Kortlevers en Henk Zeeman. 

Dit blijkt uit faillissementsverslag van de advocaten van het inmiddels failliete Wild FM BV.

Daarnaast blijkt uit dit verslag van Van Diepen van der Kroef Advocaten dat de nieuwe BV achter Wild FM, Wild FM Hitradio B.V. een tweetal facturen van bijna 8.000 euro per stuk heeft betaald aan het Agentschap Telecom in het kader van de doorstart. Het Agentschap Telecom heeft eind oktober pas toestemming verleend om de zendvergunning over te dragen van Wild FM BV naar Wild FM Hitradio B.V.

Voor het bedrag van 326.500 euro heeft Wild FM Hitradio B.V. alle materiële en immateriële activa van Wild FM BV gekocht. Daarnaast heeft de nieuwe BV een groot deel van de personeelsleden overgenomen.

In mei van dit jaar werd Wild FM failliet verklaard. Het faillissement volgde na een veroordeling in een rechtszaak van zenderbedrijf Broadcast Partners, dat de FM-uitzendingen van Wild FM verzorgt. De zender zou hebben geprobeerd onder een duur zendcontract met het zenderbedrijf uit te komen. In juli werd bekend dat Henk Zeeman en Hans Kortlevers de failliete zender gingen overnemen. Wild FM heeft de afgelopen maanden gewoon uitgezonden via de ether en Internet. Wel zijn de uitzendingen via de kabel gestaakt.