Windlicht FM ondersteunt kunstwerk ‘Windlicht’

Deze week is het kunstwerk ‘Windlicht’ onthuld in het Zeeuwse Sint-Annaland. Het project draait om het windmolenpark en wordt ondersteunt met de radiozender Windlicht FM.

Verbindende link

Het kunstwerk van Studio Roosegaarde is bedoeld als ‘een verbindende link tussen Nederlanders en de schoonheid van ons nieuwe landschap’. De kunstenaar omschrijft het kunstwerk in Sint-Annaland als ‘een dans van lichtlijnen’. Speciale software en trackingtechnologie detecteren de molenwieken die met 280 kilometer per uur draaien. Groene lijnen van licht worden gekoppeld aan deze wieken. Hierdoor ontstaat een spel van licht dat altijd anders is en meditatief wordt, aldus het bureau.

Bezichtingen

Donderdagavond was het project voor het eerst te zien. Vanavond, zaterdag 12 maart en 18 en 19 maart tussen 20.00 en 23.00 uur wordt het werk weer getoond. Vanwege de weersafhankelijkheid van het kunstwerk kunnen data en tijden van de bezichtigingen wijzigen. Meer informatie hierover is te vinden op de Facebook-pagina van Studio Roosegaarde.

Windlicht FM

Het visuele project wordt ondersteunt door audio middels een speciale radiozender ‘Windlicht FM’. Deze radiozender die te horen is in de omgeving van Sint-Annaland op 105.3 MHz vertelt de verhalen achter het kunstwerk.

Aangepast

De regionale omroep Omroep Zeeland bericht vandaag dat het kunstwerk is aangepast. Verschillende schippers hadden geklaagd over het felle groene laserlicht van het kunstwerk. “We hebben daarom de sterkte van het licht aangepast”, zegt Daan Roosegaarde. “We houden altijd rekening met de omgeving en nu is het dus opgelost. De kou is uit de lucht.”, aldus de kunstenaar tegenover Omroep Zeeland.

Video:

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.