Winterse 50: Kersthit Mariah Carey is het populairst

‘All I want for Christmas is you’ van Mariah Carey is dit jaar de populairste kersthit volgens de Winterse 50. Het nummer uit 1994 gaat in de Winterse 50 van 2018 van plek 2 naar 1 en doet aan stuivertje wisselen met de nummer 1 van vorig jaar, Wham! met ‘Last Christmas‘. Nummer 3 in de lijst is ‘Do they know it’s Christmas?’ van Band Aid.

“Goed jaar voor Mariah Carey”

Volgens coördinator Martijn de Lange van de Winterse 50 is het een goed jaar voor Mariah Carey. “Ze trad 13 december op in de Ziggo Dome en dat heeft haar veel aandacht opgeleverd. Ze pakt daardoor dit jaar niet alleen de koppositie terug, ook keert op 47 haar versie van ‘Santa Claus is coming to town’ terug in de Winterse 50.”

Queen

Ook de hernieuwde aandacht voor de band Queen, met onder meer de bioscoopfilm Bohemian Rhapsody, is terug te zien in de hitlijst. “Hun nummer ‘Thank God it’s Christmas’ stijgt naar 5 en ‘A winter’s tale’ gaat omhoog naar 29. Je kunt goed zien wat de aandacht voor de film doet met de populariteit van alle muziek van Queen.

Nieuwe binnenkomers

De winterse lijst telt dit jaar 3 nieuwe binnenkomers, naast Mariah Carey zijn dat Andy Williams met zijn klassieker ‘It’s the most wonderful time of the year’ en Michael Bublé met ‘Christmas (baby please come home)’.

Samenstelling

De Winterse 50 2018 is samengesteld op basis van meer dan 113.000 stemmen. De jaarlijkse hitlijst is in 2002 ontstaan bij TV Enschede FM, dat nu 1Twente Enschede heet. De eerste editie was te horen bij dertig zenders, aan de zeventiende editie doen 150 radiozenders mee. Bovendien is bij veel zenders een tv-special te zien met clips uit de hitlijst. De gehele lijst vind je hier.

Video