WK Darts BDO live op BBC en Eurosport

Vandaag start het WK Darts van de dartsbond BDO. Het WK wordt gespeeld in de Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green. Eurosport 1, Eurosport 2, BBC One en BBC Two besteden veel aandacht aan dit toernooi.

Terwijl het WK van dartsbond PDC bezig is met de halve finale wedstrijden waarin de Nederlanders Jelle Klaassen en Raymond van Barneveld nog mee mogen doen, start vandaag dartsbond BDO met haar WK. Dartsbond BDO (British Darts Organisation) kent sinds jaar en dag zijn eigen WK. Darters als Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Jelle Klaassen zijn ooit begonnen bij de BDO en later overgestapt naar de dartsbond PDC.

Kist winnaar in 2012

In 2012 zorgde de Nederlandse darter Christian Kist voor een verrassing door als onbekende het Lakeside Dart toernooi te winnen. Kist is inmiddels ook actief voor dartsbond PDC. Scott Mitchell versloeg vorig jaar Martin Adams in de finale met 7-6 waarmee hij zijn eerste wereld titel wist te winnen.

Nederlanders

Dit jaar doen er weer veel Nederlandse darters mee net onder andere Matthew Medhurst, Ryan de Vreede, Willem Mandigers, Wesley Harms, Jeffrey de Graaf en Richard Veenstra. De Nederlanders De Graaf en Veenstra treffen elkaar direct in de eerste ronde. Ook is er toernooi voor vrouwen bij het WK Darts van de BDO: hier doen twee Nederlanders mee: Alieen de Graaf en Anca Zijlstra.

Live te zien op BBC en Eurosport

Het WK van de BDO wordt gehouden tot en met zondag 10 januari. De BBC zendt dit toernooi live uit via o.a. BBC1 en BBC2. Daarnaast hebben ook Eurosport 1 en Eurosport 2 veel aandacht voor dit evenement. Zo zendt Eurosport 2 dit weekeinde elke middag live uit vanuit het Engelse Frimley Green. Alle uitzendtijden van het BDO WK Darts op Eurosport 1 en Eurosport 2 vind je via de website van Eurosport.

Laatste keer op BBC

Het is dit jaar de laatste keer dat de publieke omroep BBC het WK Darts vanuit de Lakeside Country Club op de buis brengt. De BBC gaat flink bezuinigingen en heeft er voor gekozen om na dit jaar het WK Darts van de BDO niet meer uit te zenden. De verwachting is dat betaalzender BT Sports, dat al een gedeelte van de live-rechten heeft, vanaf 2017 het toernooi volledig gaat uitzenden.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.