WK Darts BDO Lakeside live te volgen via Youtube

Vandaag, zaterdag 7 januari, begint het WK Darts van de dartsbond BDO in de Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green. Het evenement is in Nederland live te volgen via Youtube. De eerste wedstrijd begint vandaag om 14.00 uur.

Youtube

Het zag er even naar uit dat het WK Darts van de dartsbond BDO niet meer te volgen zou zijn in Nederland. Zowel de BBC als Eurosport die het het evenement in het verleden uitzonden zijn gestopt met het uitzenden van het evenement. Het toernooi is echter wel live te volgen via Youtube.

BDO

Bij de dartsbond BDO zijn darters als Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hun carrière begonnen. Zij spelen nu echter voor een andere dartsbond, de PDC (Professional Darts Corporation). Aan het WK van de BDO doen ook dit jaar veel Nederlanders mee.

Nederlanders

Voor Nederland komen onder andere uit Danny Noppert, Wesley Harms, Wouter Vaes, Jimmy Hendriks, Willem Mandigers en Richard Veenstra. Het toernooi kent ook een WK voor vrouwen. Hier komen onder andere de Nederlanders Aileen de Graaf en Sharon Prins uit.

Uitzendingen

Het toernooi werd altijd uitgezonden door de Britse publieke omroep BBC. Door bezuinigingen bij de omroep zijn zij gestopt met het uitzenden van het evenement. Ook Eurosport geeft aan het toernooi niet meer uit te zenden. In Engeland is het toernooi te volgen via Channel en BT Sports. In Nederland kan het toernooi gevolg worden via een livestream op Youtube. Dit kan via het Youtube-kanaal van BDO Darts

Het toernooi duurt tot volgende week zondag. Informatie over het toernooi vind je hier.

Tweets: