WK Darts BDO op BBC en Eurosport

eurosportVandaag start het WK Darts van de dartsbond BDO. Het WK wordt gespeeld in de Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green. Eurosport, Eurosport 2, BBC One en BBC Two besteden veel aandacht aan dit toernooi.

 

Naast het WK van de PDC, dat afgelopen woensdag werd gewonnen door onze landgenoot Michael van Gerwen, kent ook de concurrende Dartsbond BDO (British Darts Organisation) zijn eigen WK. Darters als Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Co Stompe zijn ooit begonnen bij de BDO en later overgestapt naar de PDC.

Kist winnaar in 2012
In 2012 zorgde de Nederlandse darter Christian Kist voor een verrassing door als onbekende het Lakeside Dart toernooi te winnen. De winnaar van het WK van 2013 was de Engelsman Scott Waites. In de finale versloeg hij zijn landgenoot Tony O’Shea met 7-1. Dit jaar doen er weer veel Nederlandse darters mee: Jan Dekker, Jeffrey de Graaf, Remco van Eijden, Wesley Harms, Benito van de Pas, Rick Hofstra en Ron Meulenkamp.

Live te zien op BBC en Eurosport
Het WK van de BDO wordt gehouden tot en met zondag 12 januari. De BBC zendt dit toernooi live uit via o.a. BBC1 en BBC2. Daarnaast hebben ook Eurosport en Eurosport 2 veel aandacht voor dit evenement.