WK wielrennen in Innsbruck bij de NOS en Eurosport

De Oostenrijkse wintersportplaats Innsbruck is de komende week het terrein van wielrenners en volgers van de WK wielrennen op de weg. Het evenement is uitgebreid te volgen via onder andere de NOS en Eurosport.

Selectie

De Nederlandse bondscoach Thorwald Veneberg gaat met een stevige selectie naar Oostenrijk, met onder meer bekende namen als Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema, Wilco Kelderman, Ellen van Dijk, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten.

NOS

De NOS doet zondag 23 september verslag van de ploegentijdritten voor vrouwen en mannen in het Ötztal. Later in de week zijn er extra uitzendingen in verband met de individuele tijdritten van de vrouwen en mannen elite. In het slotweekend zijn de wegraces van de vrouwen en de mannen elite grotendeels live te volgen op NPO 1. Het televisiecommentaar wordt verzorgd door Maarten Ducrot, Joris van den Berg, Herbert Dijkstra.

Presentatie ter plaatse: afwisselend Dione de Graaf en Herman van der Zandt. Bij de tijdrit voor vrouwen op dinsdag schuift regerend wereldkampioen Chantal Blaak aan. In het weekend zal Danny Nelissen de analyse voor zijn rekening nemen. Op NPO Radio 1 houden Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman de luisteraar op de hoogte.

Eurosport

Ook sportzender Eurosport is uitgebreid aanwezig bij dit evenement en zendt vrijwel alle wedstrijden live uit op haar televisiezenders als online via de Eurosport Player.