XITE lanceert gepersonaliseerde muziekzender bij Ziggo

Muziekzender XITE lanceert vandaag de Personalised Music Television service, de dienst is geïntegreerd in het zenderaanbod van Ziggo. Met de dienst kunnen gebruikers een gepersonaliseerde zender kunnen creëren. Via de interactieve ontvanger van de kabelaar heeft de consument direct toegang tot deze zender via kanaal 25.

“Eerste aanbieder”

Hiermee is XITE naar eigen zeggen de eerste aanbieder ter wereld die technologie, muziek en televisie combineert. De muziekzender wil op deze manier “en brug wil slaan tussen de traditionele manier van tv kijken en het nieuwe digitale on-demand tijdperk”.

Applicatie

Eind 2015 verscheen de eerste versie van de Personalised Music Television service als applicatie via aanbieder Ziggo. Muziekvideo’s kunnen geliked of geskipped worden, waarna de algoritmes van de applicatie steeds beter kunnen inspelen op de voorkeuren van de gebruiker. Daarnaast kan men kiezen uit verschillende bestaande themakanalen als Party Time en Sunday Chill of zelf een muziekkanaal bouwen met het Hear, See, Feel – System. Vanaf vandaag wordt de huidige lineaire zender vervangen door deze applicatie.

Enthousiast

“Operators zijn enthousiast om ons product in hun portfolio op te nemen. XITE’s Personalised Music Television service wordt gezien als hét middel om millennials te behouden in het ecosysteem van traditionele operators”, aldus Derk Nijssen, CEO & Founder van XITE Networks in een persbericht.

HD-kwaliteit

Eerder maakte kabelaar Ziggo bekend dat de muziekzender XITE vanaf 1 augustus ook in HD-kwaliteit wordt aangeboden bij de kabelaar. Dit geldt ook voor de televisiezenders Discovery Science en Motorsport.tv.