(C) Mediamagazine

Zender van de Maand: Travel Channel bij KPN, Eurosport 2 bij Ziggo

Deze maand is Travel Channel zender van de maand bij aanbieder KPN. Ziggo zet tijdens de maand van de Olympische Winterspelen Eurosport 2 in de etalage.

Zender van de maand

Aanbieders van digitale televisie bieden met de zender van de maand de mogelijkheid om kijkers kennis te laten maken met een zender die normaal alleen in een aanvullende pakket is te zien. Bij de grote aanbieders staan deze maand Travel Channel (KPN) en Eurosport 2 (Ziggo) in de etalage.

KPN

Travel Channel is bij aanbieder KPN de gehele maand te zien op kanaal 23 voor alle abonnees met Interactieve Televisie. De hele maand februari staan internationale mysteries centraal bij Travel Channel, zo kunnen kijkers de hele maand genieten van dubbele afleveringen van Expedition Unknown: Hunt for Extraterrestrails. In Mysteries at the Museum Specials komt Don Wildman elke zondagavond terug op Travel Channel met een reeks speciale afleveringen gevolgd door reguliere afleveringen.

Ziggo

Aanbieder Ziggo zet Eurosport 2 in als zender van de maand. Op Eurosport 2 staat de komende maand in het teken van de Olympische Spelen. Normaal is de zender alleen te zien in het aanvullende pakket Movies & Series XL. Op Eurosport 2 zal de komende maand veel ijshockey te zien zijn tijdens de Olympische Winterspelen. Eurosport is te vinden op kanaal 411

Extra kanalen

Daarnaast brengt Ziggo zoals eerder aangekondigd drie extra televisiekanalen voor alle digitale televisieabonnees: Eurosport 3, 4 en 5. De zenders zullen in HD-kwaliteit voor alle abonnees te zien zijn. Naar nu blijkt mogen andere aanbieders in Nederland de extra kanalen van Eurosport niet doorgeven. Dit zijn exclusieve kanalen voor Ziggo.

Kabel Noord en SKV

Ook bij de aanbieders SKV en Kabel Noord is Eurosport 2 de zender van de maand in de maand februari.