Zendmast Hilversum open voor publiek tijdens Open Studio Dagen

Tijdens de Open Studio Dagen in Hilversum op 9 en 10 september gaat de zendmast van Hilversum voor het vierde achtereenvolgende jaar open voor het publiek.

Goede doel

De voorgaande jaren ging de opbrengst naar de Stichting Heppie als onderdeel van de zogenaamde Heppieview Tour. Dit jaar is een ander goed doel uitgezocht dat wordt ondersteund.

Stichting Muziekids

Voor een bijdrage van 5 euro per persoon kan iedereen genieten van het uitzicht van de toren. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis naar boven. De volledige opbrengst gaat naar de stichting Muziekids, die muziekstudio’s realiseert in ziekenhuizen, opdat kinderen even los kunnen komen van hun ziek zijn, muziek kunnen maken en plezier kunnen beleven.

Vermaak

Op 9 en 10 september zorgt Muziekids ook voor het nodige vermaak op het Media Park in Hilversum. Op 10 september is het bijvoorbeeld mogelijk om in Beeld en Geluid op de foto te gaan met Armin van Buuren of beter gezegd met het wassen beeld van de DJ en producer. Madame Tussauds heeft het beeld voor 1 dag uitgeleend aan Muziekids.

Optredens

Verder treedt zaterdag 9 september zangeres Laura Fygi op, de beschermvrouwe van Muziekids, tijdens de TV-marathon ‘Kloppend Hart’. Ook John Ewbank is daar te gast. Hij is onder meer bekend van zijn teksten en composities voor Marco Borsato én betrokken bij Muziekids. Daarnaast lopen op beide Open Studio Dagen Muziekids-troubadours rond op het Media Park die regelmatig van zich laten horen.

De toegang tot de Open Studio Dagen is gratis. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op de website van het evenement.