Zendmastexploitant Alticom gaat binnenkort verder als Cellnex

Zendmastexploitant Alticom gaat vanaf januari 2019 verder als Cellnex. Het bedrijf maakt sinds vorig jaar uit van het bedrijf Cellnex Telecom.

Zendmasten

Alticom is in Nederland eigenaar van tientallen grote zendmasten waarvan diverse radio- en televisiezenders worden uitgezonden. Daarnaast zijn de masten ook van belang voor mobiele telefoonnetwerkwerken en andere communicatie. Binnenkort gaat Alticom verder als Cellnex.

Datacenters

Naast het gebruik van de zendtorens als opstelplaatsen voor antennes gebruikt Alticom het betonnen deel van de toren als locatie voor datacenters. Zo gaat binnenkort de zendmast van Roosendaal voorzien worden van een datacenter.

Cellnex

Cellnex is met ruim 28.000 masten, verspreid over 6 landen de grootste onafhankelijke partij op het gebied van kritische, draadloze communicatie.

Januari 2019

De sterke internationale naam en de positieve merkwaarden zijn voor ons ook de voornaamste aanleiding geweest om te besluiten de familienaam Cellnex te gaan gebruiken. De komende periode zult u steeds vaker de Cellnex ’look&feel’ tegenkomen. Per januari 2019 zullen we dan volledig over zijn naar de Cellnex-naam.“, aldus Alticom in een persbericht.

Video: