Alticom gaat datacenter bouwen in zendmast Roosendaal

Zendmasteigenaar Alticom gaat binnenkort beginnen met de bouw van en datacenter in de zendmast van Roosendaal. Het is al het 24e datacenter dat Alticom laat optuigen.

Datacenters

Tien jaar geleden maakte het bedrijf de keuze om naast omroep- en telecomvoorzieningen, ook datacenters te huisvesten in zendmasten. “Een doordachte keuze, aangezien veel relevante installaties al aanwezig waren. Zo zijn er zeer zware noodvoorzieningen. Ook de ligging boven zeeniveau geeft een extra zekerheid in de continuïteit van het dataverkeer“, aldus de zendmastexploitant in een persbericht.

Zendmasten

Alticom realiseerde eerder al datacenters in de zendmasten in onder andere Alphen aan den Rijn, Den Haag, Rotterdam, Smilde, Lelystad, Tjerkgaast, Ugchelen, Ittervoort, Roermond, IJsselstein, Amsterdam en Hilversum.

“Ademt techniek”

Robin Verlangen, Commercieel Directeur bij Alticom: ‘De regio West Brabant ademt techniek uit. Er worden zelfs onderdelen voor spaceshuttles gefabriceerd. De behoefte aan een duurzaam en innovatief datacenter in deze regio is dan ook groot. Roosendaal werkt intensief aan digitale stadsontwikkeling, de stad is een Smart City. Daarnaast is Roosendaal erg actief in het bouwen van een duurzame samenleving.

Tags voor dit artikel