Zes banen weg bij Groot Nieuws Radio

gnrBij de radiozender Groot Nieuws Radio verdwijnen zes baan als gevolg van de reddingsoperatie voor behoud van de Christelijke radiozender. Dit bericht het Nederlands Dagblad vandaag.

Naast twee backoffice-medewerkers gaat het om de presentatoren Tjitske Volkerink (Heilige Huisjes), Renée Doornenbal (Stille Tijd) en Ronald Koops (Avondeditie) en redactrice Charlotte Muis. 

Bestuurslid en woordvoerder Ron de Rover meldt verder tegenover het Nederlands Dagblad dat de penningmeester van GNR, Koos Timmer, directeur Nico Schipper gaat vervangen. Schipper zit thuis en is volgens De Rover langdurig ziek. Timmer is gepensioneerd en verricht het werk dus zonder dat de begroting ermee belast wordt.

Toekomst nog niet veiliggesteld
De Rover benadrukt dat de toekomst van Groot Nieuws Radio met deze maatregelen niet is veiliggesteld. ‘Er moet nu zes ton binnenkomen, voor een begroting met een werkbare restschuld. Of één miljoen, voor een schuldenvrije herstart. En dan nog zal de Belastingdienst akkoord moeten gaan met de regeling die we hebben voorgesteld.’

Actieweek
Vanaf aanstaande maandag start Groot Nieuws Radio een actieweek onder haar luisteraars voor behoud van de radiozender. Middels giften en acties wordt er geprobeerd geld binnen te halen. Middels een speciaal radioprogramma vanuit de Basiliek in Veenendaal wordt er elke dag tussen 07.00 en 23.00 uur live radio gemaakt. Meer informatie via: https://www.grootnieuwsradio.nl/helpmee