Zesde seizoen serie ‘Moordvrouw’ van start op RTL 4

Vanavond, zondag 8 januari, start een nieuw seizoen van de serie ‘Moordvrouw’. De eerste aflevering van het zesde seizoen is vanavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Het zesde seizoen bestaat uit tien afleveringen. De eerste drie afleveringen van dit seizoen gaan over een misdaadverhaal rond vastgoedbedrijf ‘Kortooms en Co’.

Ali Ben Horsting

Het nieuwe seizoen gaat van start met acteur Ali Ben Horsting in de rol van de nieuwe politiechef Dries van Zijverden. Hij neemt daarmee de functie over van Carla Vreeswijk (Renée Soutendijk), die aan het einde van het vorige seizoen eervol ontslag nam. Volgens Horsting brengt nieuw binnenkomen in een ervaren team zeker voordelen met zich mee: “Het is een leuke en interessante overeenkomst, nieuw zijn als acteur in een langlopende serie en daarnaast het spelen van een nieuw personage. Daardoor kon ik me goed inleven.”

Serie

Moordvrouw is sinds 2011 op RTL 4 te zien en wordt gezien als de opvolger van de politieserie Baantjer. De serie is ook te volgen bij de Vlaamse commerciële televisiezender VTM. ‘Moordvrouw’ wordt geproduceerd door Endemol Shine Nederland. De scenario’s zijn geschreven door Lex Passchier. Voorgaande seizoenen van ‘Moordvrouw’ trokken gemiddeld 1,7 miljoen kijkers per aflevering.

RTL XL

Dit seizoen wordt de kijker actief betrokken bij het oplossen van de zaken. Speurneuzen kunnen tijdens de uitzending met de RTL XL app meezoeken naar de daders en krijgen allerlei vragen in de vorm van video, 180-gradenfoto’s van de set en meerkeuzevragen voorgeschoteld.

Kijken

‘Moordvrouw’ is vanaf vandaag, zondag 8 januari, wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Bij Videoland is iedere aflevering tot zeven dagen vooruit te kijken. De eerste aflevering is daar sinds 1 januari te zien.

Video: