Zevenheuvelenloop live te zien bij Omroep Gelderland

De hardloopewedstrijd Zevenheuvelenloop is zondag 19 november live te zien op televisie bij de regionale omroep Omroep Gelderland.

Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement van 15 kilometer, dat sinds 1984 wordt gehouden op de derde zondag van november in de omgeving van Nijmegen. De loop heeft zijn naam te danken aan de heuvels die het parcours aan doet op onder andere de Zevenheuvelenweg.

Live

Omroep Gelderland zendt de 34e editie van dit hardloopevenement live uit tussen 12.45 en 15.45 uur. Jan Sommerdijk is de commentator. Irene ten Voorde doet verslag vanuit het start- en finishgebied. Janko van Sloten volgt op de motor de recreatieve deelnemers. Daarnaast zal er een korte samenvatting van de Zevenheuvelennacht te zien zijn op Omroep Gelderland op zondag 19 november.

Wereldrecordpoging

De Oegandees Joshua Cheptegei, de winnaar van vorig jaar, probeert sneller te zijn dan 41 minuten en 13 seconden. Die tijd liep Leonard Komon uit Kenia in 2010. Ook Komon staat aan de start. Cheptegei zal nauwlettend in de gaten worden gehouden tijdens de uitzendingen van Omroep Gelderland.

Kijken

Omroep Gelderland is te zien via diverse digitale televisie-aanbieders in Nederland en wereldwijd via Internet. Daarnaast is de wedstrijd ook te volgen via de website van het evenement zelf.

Sociale media: