Ziekenhuisomroep Radio VUmc staakt uitzendingen

Radio VUmc, de ziekenhuisomroep van het Amsterdamse VU medisch centrum, zendt vandaag voor het laatste uit.

40 jaar

Na ruim 40 jaar valt vandaag het doek voor de uitzendingen van Radio VUmc. `Het medium heeft lange tijd een belangrijke rol gespeeld voor patiënten als link naar de buitenwereld, maar is ondertussen ingehaald door online media en streaming services.”, aldus het ziekenhuis.

Het ziekenhuis dankt de 22 vrijwilligers die verbonden waren aan Radio VUmc voor “hun jarenlange inzet en betrokkenheid.”.

“Betreuren besluit”

De vrijwilligers zelf betreuren het besluit van het ziekenhuis om te stoppen met de eigen omroep. “Wij, de vrijwilligers van Radio VUmc, betreuren dit besluit. We waren niet alleen de link naar de buitenwereld. Maar een verbindend element: voor patiënten, bezoekers, medewerkers en andere betrokkenen van het VUmc. De boeiende (ongehoorde) wereld, VUmc, in al haar facetten voor iedereen waar ook ter wereld toegankelijk maken.”, aldus de vrijwilligers op de website van de omroep.

Programma

De omroep zond elke maandag tot en met vrijdag uit tussen 18.00 en 22.00 uur. “Elke avond bood een gevarieerd aanbod van programma’s met presentatoren en gasten vanuit de studio. Overdag en ’s nachts was er non-stop muziek te horen op de radiozender.”, aldus de omroep.

Laatste uitzenddag

Vandaag, donderdag 8 december, komt er na meer dan 40 jaar een einde aan de uitzendingen van de ziekenhuisomroep. De laatste uitzenddag is vandaag ook te volgen via een livestream op Internet. 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.