Ziggo biedt acht Franse tv-zenders in HD-kwaliteit via Mediabox XL

Kabelaar Ziggo biedt sinds deze week acht Franse televisiezenders aan in HD-kwaliteit via de app TV Française op de Mediabox XL. Via het reguliere digitale televisienetwerk blijven de Franse zenders Arte en TV5 Monde alleen in standaardkwaliteit (SD) beschikbaar.

Uitbreiding

Woordvoerder Erik van Doeselaar van VodafoneZiggo heeft bevestigd dat sinds kort alle Franse televisiezenders die te zien zijn via de app TV Française op de Mediabox XL in HD-kwaliteit zijn te zien.

App

Sinds april 2016 biedt Ziggo de app TV Française op de Mediabox XL. De app is tot op heden zonder meerkosten beschikbaar via de Mediabox XL.

Aanbod

De televisiezenders France 2 en Arte waren al in HD-kwaliteit te zien via de app. Vanaf nu worden ook de televisiezenders France 3, France 4, France 5, France Ô, France 24, en TV5Monde in HD-kwaliteit uitgezonden.

SD-kwaliteit

Via het (reguliere) digitale televisienetwerk van Ziggo (DVB-C) blijven de zenders Arte en TV5Monde alleen in SD-kwaliteit beschikbaar. “We hebben geen concrete plannen om dat lineair ook in HD te gaan uitzenden.”, aldus Van Doeselaar tegenover deze website.