Ziggo blijft omzetdaling vertonen, operationeel resultaat stijgt

Liberty Global, het moederbedrijf van kabelaar Ziggo, heeft gisteravond laat haar kwartaalresultaten bekend gemaakt. Het bedrijf verloop in het derde kwartaal nog altijd 43.600 klanten, waarbij het bedrijf 612,7 miljoen euro aan omzet draaide; een daling van 5,2 miljoen ten opzichte van het tweede kwartaal. Toch steeg het operationeel resultaat met 8,3 miljoen ten opzicht van het tweede kwartaal naar naar 40,3 miljoen euro.

Meer Horizon-boxen

Ziggo zette in het derde kwartaal opvallend meer Horizon boxen weg, haar state-of-the art ontvanger dat inmiddels in 565.000 huishoudens staat, 128.000 meer ten opzichte van het kwartaal daarvoor. In totaal telt Ziggo nu 4,14 miljoen klanten en is nog steeds een speler met aanmerkelijke markmacht aangezien 54,7 % van de Nederlandse huishoudens tv-klant is bij Ziggo.

“Significante verbetering”

Liberty Global verklaarde dat ondanks het abonneeverlies als gevolg van concurrentie (met name van KPN), dit een significante verbetering is ten opzichte van de tweede kwartaalresultaten, als resultaat van een in juli ingezet programma. Daarbij worden meer agressieve promotiecampagnes in de markt gezet, wordt gefocussed op video alsmede het willen verhogen van de klantenteveredenheid. Het bedrijf zou het aantal klantentelefoontjes hebben verminderd en de wachttijden bij de callcenters hebben teruggebracht. Ook heeft Ziggo de merkbeleving met name in de voormalige UPC-gebieden (onder andere Amsterdam en Rotterdam) vergroot, wat betere verkoop resultaten opleverde. Alhoewel afgelopen kwartaal het aantal mobiele abonnees weinig steeg (2000 tot 181.000 klanten), zet het bedrijf nu in op nieuwe 4G abonnementen.

Schuldenlast

Liberty Global dat wereldwijd 27,4 miljoenklanten bedient, maakte zelf een omzet van 4,597 miljard Amerikaanse Dollar met een (lager) nettoresultaat van 133,3 miljoen Amerikaanse Dollar. Liberty Global kent een oplopende schuldenlast van 45,67 miljard Amerikaanse Dollar. Ziggo heeft een iets gedaalde schuldenlast van 7,235 miljard euro.

Integratie UPC en Ziggo eind dit jaar afgerond

Ziggo verklaarde de integratie van UPC en Ziggo eind dit jaar te hebben afgerond en ziet met Horizon nog ‘aanzienlijke groeimogelijkheden’. In september werd de financieel directeur van Ziggo vervangen (Ritchy Drost nam de plek in van Bert Groenewegen).

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.