Ziggo breidt aanbod HD-zenders verder uit

Kabelaar Ziggo breidt het aantal zenders dat in HD-kwaliteit wordt doorgegeven verder uit per 1 augustus. Vanaf die datum zijn Ziggo Sport Extra 1, Ziggo Sport Extra 2 en Penthouse te zien in HD-kwaliteit.

HD-aanbod

Kabelaar Ziggo geeft steeds meer zenders in HD-kwaliteit. Zo is per 1 juli de televisiezender Shorts TV (kanaal 125) al te zien in HD-kwaliteit. De zender is normaal onderdeel van het aanvullende Movies & Series XL-abonnement maar kan in de maand juli door iedereen worden bekeken als ‘Zender van de Maand’.

Uitbreiding

Per 1 augustus aanstaande zijn ook de televisiezenders Ziggo Sport Extra 1 en Ziggo Sport Extra 2 te zien in HD-kwaliteit. Deze televisiezenders, onderdeel van het Ziggo Sport Totaal-pakket worden in tegenstelling tot de andere tv-zenders van dit pakket nog in standaardkwaliteit (SD) doorgegeven. Per 1 augustus worden ook de Extra-zenders doorgegeven in HD-kwaliteit via respectievelijk kanaal 405 en 406.

Penthouse

Daarnaast wordt de zender Penthouse vanaf 1 augustus doorgegeven in HD-kwaliteit. De zender, onderdeel van het aanvullende pakket Movies & Series XL, is te zien via kanaal 792.

Franse tv-zenders

Deze week maakte de kabelaar al bekend dat via de Mediabox XL inmiddels acht Franse zenders in HD-kwaliteit zijn te zien via de app TV Française.