Ziggo breidt tv-kijken via App uit

ziggoKabelaar Ziggo heeft vandaag het aantal zenders dat live via de Ziggo TV App bekeken kan worden uitgebreid naar 48. Gebruikers van de App hoeven hiervoor niets te doen. Voorwaarde is wel dat zij de meest recente versie gebruiken. Nieuw toegevoegd zijn onder andere Ketnet, Journaal 24, Crime & Investigation Network, 538 en Discovery Science. Klanten met TV Standaard kunnen nu 27 zenders bekijken, klanten met TV Plus 36 en klanten met TV Extra 48.

De app is gratis, maar om live TV te kunnen kijken moet de gebruiker beschikken over televisie en internet van Ziggo. Het kan tot 24 uur duren voordat de nieuwe zenders op alle apparaten zichtbaar zijn.

Er kunnen per huishouden maximaal 5 verschillende apparaten geregistreerd worden en er kan tegelijkertijd op maximaal 3 verschillende apparaten naar Live TV gekeken worden. De Live TV-functie van de Ziggo TV app werkt op de iPad 1, 2 en 3, iPad mini, de iPhone 3 GS of hoger en de iPod Touch vanaf de 3e generatie, allen met iOS 4.3 of hoger. Daarnaast werkt de eerder gelanceerde Android-versie op smartphones met Android 2.3 of hoger en tablets met Android 3.0 of hoger. TV kijken via de app is bedoeld voor gebruik in en om het huis. Ziggo geeft streams in hoge kwaliteit door met een bandbreedte variĆ«rend van 800Kb/s tot 1,5 Mb/s voor de tablets en van 200 tot 800Kb/s voor smartphones.

Het aantal zenders dat de klant kan ontvangen is afhankelijk van het TV abonnement van de klant: 27 voor klanten met TV Standaard, 36 voor klanten met TV Plus en 48 voor klanten met TV Extra. Een compleet overzicht van de zenders die via de Ziggo-app zijn te bekijken vind je via ziggo.com