Ziggo heeft definitief afscheid genomen van analoge radio

Alle Ziggo-klanten zijn sinds deze week volledig omgeschakeld naar digitale radio. Ziggo was de laatste grote provider dat nog landelijk analoge radio via de kabel aanbood in Nederland. De laatste regio’s die deze week de overstap maakten, waren Helmond, Groningen en Den Bosch.

Ruimte

Door het omschakelen van analoge naar digitale radio heeft Ziggo ruimte vrijgemaakt op het netwerk. “Deze bandbreedte stelt ons in staat om nog meer televisie- en internetdiensten aan te bieden, zoals de verhoging van de beeldkwaliteit en het toevoegen van apps”, aldus Leo-Geert van den Berg, directeur Vast Netwerk bij VodafoneZiggo.

Einde aan een tijdperk

Met deze omschakeling komt een einde aan het tijdperk van de analoge radio via de kabel. “Nederland was klaar voor de overstap. Zelfs vóór de switch luisterde al zo’n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog.”

Ondersteuning aan klanten

In februari 2021 startte Ziggo met de omschakeling naar digitale radio in de regio Capelle aan den IJssel. Stapsgewijs is Nederland per regio omgeschakeld. Klanten ontvingen van tevoren een email of brief met meer informatie en alternatieven. De meeste klanten gebruiken voortaan hun mediabox/tv om radio te luisteren.

Tot 29 mei kunnen klanten ook terecht bij Ziggo voor een FM-antenne of digitale radio-ontvanger.

Een overzicht van het digitale radio-aanbod bij Ziggo vind je hier.