Ziggo schakelt in laatste regio’s analoge radiosignaal uit

Vandaag, dinsdag 29 maart, schakelt Ziggo in de laatste regio’s van haar verzorgingsgebied het analoge radiosignaal uit. Het gaat om de regio’s Helmond, Groningen en Den Bosch.

Per regio

Eind februari 2021 is Ziggo in Capelle aan den IJssel begonnen met het uitschakelen van het analoge radiosignaal. Sindsdien wordt per regio het analoge radiosignaal gefaseerd uitgeschakeld. Op 29 zijn de laatste regio’s aan de beurt voor het afschakelen van het analoge radiosignaal: Helmond, Groningen en Den Bosch.

Uitschakeling afgerond

Tot op heden luisterde al zo’n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel aldus Ziggo. Vanaf nu is er in geen enkel verzorgingsgebied van Ziggo het analoge radiosignaal te ontvangen. De ruimte die vrij komt door het uitschakelen van het analoge radiosignaal wordt gebruikt voor diensten als sneller Internet.

Overschakelen

Klanten die overstappen op digitale radio, kunnen dat op twee manieren doen: via hun tv of mediabox, of middels de “Digitale radio ontvanger”.  “De Digitale radio ontvanger is eenvoudig te installeren aan de hand van de meegeleverde handleiding”, aldus Ziggo. Deze ontvanger is voor 50 euro te bestellen via de aanbieder.

Aanbod

Het digitale radio-aanbod dat via de ‘Digitale Radio ontvanger” kan worden beluisterd is het afgelopen jaar sterk uitgebreid door Ziggo. Inmiddels zijn ook publieke radiozenders van de BBC, NDR, WDR, RADIONL, Radio Continu, FIP, Radio France International, Groot Nieuws Radio, RNE en Sunrise FM te beluisteren.

Meer informatie via: ziggo.nl/luisterdigitaal