Kabelaar Ziggo komt met aanbieding voor FOX Sports

Kabelaar Ziggo is een prijsactie gestart voor de sportzenders van FOX Sports. FOX Sports Compleet is twaalf maanden te abonneren voor 19,95 euro per maand. Dit abonnement is maandelijks opzegbaar.

Compleet

FOX Sports Compleet bevat FOX Sports Eredivisie, FOX Sports International en de on demand-dienst FOX Sports Go. Normaal moet 24,95 euro worden betaald voor dit abonnement. Het moment van de aanbieding heeft enerzijds te maken met de start van het nieuwe voetbalseizoen maar anderzijds zullen ook de contractbesprekingen tussen de sportzender en concurrerende aanbieders meespelen.

KPN

Grote concurrent KPN is momenteel in conflict met de voetbalzender over een nieuw contract. Wanneer er geen overeenkomst tussen de twee partijen komt is de kans aanwezig dat de betaalzender niet meer zichtbaar is bij de aanbieder. Ook andere aanbieders zoals Delta, Caiway en Tele 2 zitten in een zelfde positie. Probleem bij de besprekingen voor een nieuw contract is de verplichting om FOX Sports Eredivisie 1 op te nemen in het digitale basispakket. Dit betekent een verhoging van het tarief van het basispakket met ongeveer 2,50 euro.

Niet op zwart

Aanbieders als KPN, Tele 2 en Caiway hebben inmiddels geen contract meer met de televisiezender maar toch zijn de betaalzenders nog steeds zichtbaar bij de aanbieders. “Fox en Tele2 zijn nog steeds in gesprek over de voorwaarden van een nieuwe overeenkomst. Dit betekent dat FOX Sports -in tegenstelling tot eerdere berichten- op dit moment nog steeds beschikbaar is voor onze klanten. “, aldus Tele 2 op haar website.

ACM

De ACM (Autoriteit Consument en Markt) is gevraagd door de distributeurs om te oordelen over de nieuwe contracten van de betaalzender maar een uitspraak is op korte termijn niet te verwachten door de autoriteit. “We hebben de partijen opgeroepen om er onderling uit te komen,” zegt Murco Mijnlief van ACM tegenover Emerce. In het conflict gaan we zelf geen rol spelen.” Hoeveel tijd ACM nog nodig heeft voor het oordeel, is niet duidelijk. ‘We zien de urgentie”

Consumentenbond

De Consumentenbond heeft zich inmiddels ook in de discussie tussen de betaalzender en de distributeurs gemengd. Volgens de bond mogen consumenten niet gedwongen worden om FOX Sports 1 af te nemen wanneer dit tot een prijsstijging leidt. “Tv-kijkers moeten zelf kunnen beslissen of ze tegen betaling FOX Sports willen toevoegen”, aldus de organisatie.

Kabelaar Ziggo heeft voor een groot deel van haar verzorgingsgebied nog een contract tot 2020 en hoeft dus niet aan de onderhandelingstafel. De kabelaar biedt nu een actietarief waarbij dus zowel het nationale als veel internationaal voetbal voor 20 euro per maand is te abonneren.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.