Ziggo komt met software-update voor Mediabox Next

Kabelaar Ziggo rolt de komende dagen een software-update uit voor de populaire digitale televisie-ontvanger Mediabox Next. In deze update zitten een aantal verbeteringen voor de Mediabox Next.

Software-update 4.19

De uitrol van de nieuwe software start in de nacht van 22 op 23 oktober. De update wordt automatisch geïnstalleerd als de Mediabox Next in stand-by staat. Het automatisch updaten  kan tot drie werkdagen duren, maar je kunt gewoon tv blijven kijken. “Als je na de update de mediabox vanuit stand-by weer aanzet, zie je een paar seconden rechts in de hoek  in beeld: ‘We hebben je software bijgewerkt’“, aldus Ziggo.

Verbeteringen

Ziggo heeft in deze software-update een aantal verbeteringen doorgevoerd rond het zoeken naar series en films via Voice Control. Je kunt nu genre combineren met acteurs en regisseurs. Daarnaast heeft Ziggo problemen opgelost waarbij het geluid niet gelijk loopt met het beeld. “We hebben er hard aan gewerkt en een paar vervelende bugs opgelost. We blijven het  goed in de gaten houden en doen verbeteringen als het nodig is.“, aldus de kabelaar.

Instellingen

Op verzoek van veel audio fijnproevers is het nu mogelijk om in de Dolby instellingen altijd de bron te volgen. “Is de bron van de serie of film die je kijkt in stereo, dan geeft je mediabox stereo door aan je geluidsapparatuur. Dit is voor Dolby hetzelfde. Zo haal je altijd het beste uit je speakers.“, aldus Ziggo.

Meer informatie op de Community-website van Ziggo.