Ziggo plaatst informatie over Mediabox Next op haar website

Kabelaar Ziggo heeft op haar website informatie geplaatst over haar nieuwe mediabox: Mediabox Next. Middels deze nieuwe generatie Mediabox is het mogelijk om content in Ultra HD-kwaliteit te bekijken.

Informatie

De nieuwe mediabox moet de opvolger worden van de Mediabox XL en wordt momenteel al onder een klein deel van de abonnees getest. Grote verschil met de oude mediabox is het feit dat de nieuwe mediabox sneller is en ook de mogelijkheid krijgt om content in Ultra HD te bekijken.

Daarnaast maakt de box gebruik van opslag in de cloud in plaats van een eigen harddisk. Er zou ruimte zijn voor 400 uur aan opslag in de cloud. De Mediabox Next beschikt daarnaast of 8 tuners, is zuiniger in het stroomverbruik dan haar voorgangers en biedt de mogelijkheid tot het geven van commando’s per stem (voice control).

Eerste kwartaal

De verwachting is dat de Mediabox Next nog dit kwartaal officieel zal worden gelanceerd en door alle abonnees besteld kan worden. Via het digitale televisienetwerk van Ziggo zouden inmiddels ook testuitzendingen zijn waargenomen van de eerste televisiezender bij Ziggo in 4K-kwaliteit: Love Nature.

De informatie over de Mediabox Next op de website van Ziggo vind je hier.