(C) Mediamagazine

Ziggo: Laatste seizoen Game of Thrones breekt alle records

Het laatste seizoen van de HBO-serie Game of Thrones heeft zowel in de Verenigde Staten als in Nederland alle records gebroken. Dit bericht Ziggo die de serie exclusief uitzendt.

Veel kijkers

Het allerlaatste seizoen dat op 15 april van start ging bij Ziggo was volgens de aanbieder het best bekeken seizoen ooit. “Ter vergelijk, seizoen 8 is nu al twee keer zoveel bekeken als seizoen 7 twee jaar geleden. Nog nooit is er zoveel on demand gestreamed via de Ziggo mediaboxen en met Ziggo GO sinds Ziggo de exclusieve HBO-rechten per 1 januari 2017 overnam.“, aldus de aanbieder in een persbericht.

Klanten

Het succes is volgens Ziggo ook terug te zien in de stijging van het aantal klanten dat speciaal voor Game of Thrones een Movies & Series XL-abonnement heeft aangeschaft. In de aanloop naar het laatste seizoen verdrievoudigde het aantal nieuw afgesloten abonnementen ten opzichte van de reguliere instroom. “Ook was er een sterke stijging te zien in het aantal klanten dat Movies & Series L, de gratis variant voor klanten die Vodafone en Ziggo combineren, hebben geactiveerd.”, aldus de aanbieder.

Afscheid

Met de documentaire Game of Thrones: The Last Watch neemt Ziggo afscheid van Game of Thrones. Dit intieme kijkje achter de schermen van de Britse Jeanie Finlay over ‘the making of’  van seizoen 8 is vanaf maandag 27 mei te zien bij Ziggo via de pakketten Movies & Series L en XL.