Ziggo maakt Humax-ontvangers interactief

ziggoKabelaar Ziggo biedt met de uitrol van nieuwe firmware voor de digitale PVR-ontvanger Humax iRHD-5100C ook de mogelijkheid tot het gebruik van interactieve diensten voor deze ontvanger.

Binnenkort zal ook de Humax iHDR-5200C de beschikking krijgen over interactieve mogelijkheden. De interactieve mogelijkheden worden voorlopig als proef aangeboden.

Voorheen was het met de genoemde ontvangers niet mogelijk om gebruik te maken van de interactieve diensten zoals Uitzending Gemist en het bekijken van On-Demand films en series. Sinds begin van deze week is Ziggo gestart met het uitrollen van nieuwe firmware voor de Humax iRHD-5100C ontvanger in het voormalig Casema/Multikabel gebied (Ziggo West). Vanaf woensdag 30 november zal de firmware ook beschikbaar zijn in het overige verzorgingsgebied van Ziggo (Ziggo Oost).

Om gebruik te maken van de interactieve diensten op de genoemde Humax-ontvangers dient naast een firmware-upgrade ook een aansluiting op het internet te worden aangelegd. Dit kan zowel bedraad als draadloos. Voor een draadloze aansluiting dient er gebruik te worden gemaakt van een Humax Wifi-USB dongle (35 euro). 

Ziggo geeft aan dat het gaat om een proef: “De TV Portal is een nieuwe wijze om onze diensten aan te bieden. Ziggo wil de gebruikerservaring onderzoeken om onze diensten verder te verbeteren en uit te breiden. Daarom wordt deze dienst voorlopig als proef aangeboden. Dit betekent dat de inhoud van de TV Portal op ieder gewenst moment gewijzigd kan worden in vorm, inhoud of functionaliteit. Tevens kan Ziggo besluiten om het aantal gebruikers op de dienst te beperken of de dienst zelfs in zijn geheel stop te zetten”, aldus Ziggo.

  • Kabelaar Ziggo heeft een speciale website beschikbaar gesteld voor het interactief maken van de genoemde Humax-ontvangers: www.ziggo.nl/humax.
  • Via het Ziggo-gebruikersforum is het online ondersteuning voor problemen met het interactief maken van de Humax-ontvanger iRHD-5100C. Dit speciale topic vind je hier: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=36136