Ziggo negeert ook advies Haagse Programmaraad

ziggoIn Den Haag verdwijnen per 20 juni aanstaande de televisiezenders BBC2, ARD, Euronews, BBC World News en Ziggo TV uit het analoge televisiepakket van kabelaar Ziggo. Hiermee wordt ook het advies van de Haagse Programmaraad grotendeels genegeerd door de grootste kabelaar van Nederland.

Ziggo heeft deze week de inwoners van Den Haag middels een schrijven geïnformeerd over de aanpassingen die gaan plaatsvinden in het analoge televisiepakket. Ziggo wil het aantal analoge televisiezenders verminderen om zo meer ruimte te maken voor digitale diensten. Een aantal zenders die Ziggo uit het analoge basispakket gaat verwijderen zijn echter wel opgenomen in het bindende televisieadvies van de Haagse Programmaraad.

De televisiezenders BBC2, ARD en BBC World News zijn door de Haagse programmaraad wel opgenomen in het defintieve televisie-advies voor 2011. Volgens kabelraden.nl, het overkoepelende orgaan van de programmaraden in Nederland, kan kabelaar Ziggo deze adviezen niet zomaar negeren. “Ziggo heeft zich gewoon te houden aan het advies van de programmaraden. Programmaraden zijn door de wetgever ingesteld om te zorgen voor een divers aanbod.”, aldus Pablo Meegdes, beleidsmedewerker bij Kabelraden.nl vorige week tegenover de website Tweakers.net.

Eerder werd al duidelijk dat ook het bindende advies van de Programmaraad Limburg door kabelaar Ziggo grotendeels wordt genegeerd. De Programmaraad van Limburg overweegt naar het Commissariaat voor de Media te stappen. 

Lees ook: Kabelraden: Ziggo snijdt zich in de vingers.