(C) Mediamagazine

Ziggo organiseert eerste Formule 1 eBattle van Nederland in Utrecht

Kabelaar Ziggo organiseert vanaf dinsdag 21 maart de eerste officiële Formule 1 eBattle van Nederland. De tijdelijke racewinkel van AKO is het podium voor de eerste officiële Formule 1 eBattle van Nederland. De winkel, de Pitstop Race Experience, opent dinsdag haar deuren op station Utrecht Centraal aldus de kabelaar in een persbericht.

Racen tegen Robert Doornbos

Bezoekers van de winkel kunnen plaatsnemen in een simulator van Playseat® en proberen de snelste rondetijd te klokken in de Ziggo Formule1 eBattle. Per Grand Prix krijgen de tien snelste coureurs van die periode een uitnodiging voor een finalewedstrijd op vrijdag. De winnaar van deze finale neemt het live in het nieuwe Ziggo Sport programma Formule 1 Café op tegen oud-Formule 1 coureur Robert Doornbos. Uiteraard zijn daarnaast mooie prijzen te winnen. Aanmelden kan via Internet.

eSports

De wereld van de eSports groeit snel. Sommige wedstrijden trekken online duizenden bezoekers. Professionele eSporters verdienen hun geld met gamen, via toernooien en een wereldwijde ranking.

De kabelaar organiseerde eerder de eerste officiële FIFA 17 eBattle van Nederland tussen Ajax en PSV, waarin E-players Koen Weijland (Ajax) en Romal Abdi (PSV) het tegen elkaar opnamen.

Uitzendingen

Formule 1 Café wordt vanaf 24 maart iedere vrijdag voorafgaand aan een GP weekend om 22.00 uur uitgezonden op Ziggo Sport, de sportzender die zonder meerkosten is te zien voor alle digitale abonnees van de kabelaar.

Komende zondag wordt de eerste Formule 1 Grand Prix van dit raceseizoen verreden in Australië. Het raceweekeinde is te volgen via Ziggo Sport en betaalzender Ziggo Sport Racing.