Ziggo past digitale zenderaanbod aan

ziggoKabelaar Ziggo past per vandaag haar digitale zenderaanbod aan. Diverse nieuwe zenders worden toegevoegd aan het televisiepakket maar Ziggo schrapt ook een aantal zender.

TV Standaard
De wijziging, die door kabelaar Ziggo al enige tijd geleden werd aangekondigd, heeft vooral betrekking op het digitale basispakket, TV Standaard. Dit pakket wordt uitgebreid met de televisiezenders 2M, CCTV News, Mediaset Italia, Meiden van Holland Soft, NPO Zapp Xtra, RTV-7 en The Indonesian Channel. France 2 en Rai Uno worden uit het pakket geschrapt.

De radiozenders Radio Decibel, Radio 8FM, Radio Continu krijgen via Ziggo nu landelijke digitale dekking via het digitale radiopakket van Ziggo. Ook de Franse radiozender Fip en de non-stop radiozenders van Music Choice worden toegevoegd. Rai Radio 1 wordt geschrapt uit het pakket.

TV Plus en TV Extra
Dance Trippin, Extreme Sports Channel, Meiden van Holland Hard en Shorts TV worden aan het digitale TV Plus en TV Extra-pakke toegevoegd. PassieTV/Dusk, Penthouse en H1 worden geschrapt uit dit pakket. Penthouse blijft wel beschikbaar in het erotiek-pakket.

Een compleet overzicht van de wijzigingen is te vinden via: https://www.ziggo.nl/klantenservice/televisie-radio/gebruiken/zenderwijzigingen-digitale-tv

Protest
Vanuit de France en Italiaanse gemeenschap in Nederland was er fel protest over het verdwijnen van France 2 en Rai Uno bij Ziggo. Er zijn diverse acties op social media gestart om Ziggo op andere gedachten te brengen. Dit is echter tot op heden niet gelukt.

Zendervolgorde
Ziggo voert ook een aantal wijzigingen door in de zendervolgorde van haar digitale pakket. Zo verhuist SBS9 van kanaal 28 naar 19 en de drie publieke televisiezenders van de VRT naar kanaal 51 tot en met 53. Een compleet overzicht is te vinden via: https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht-nieuw

De wijzigingen maken onderdeel uit van de harmonisatie van het digitale televisiepakket tussen Ziggo en UPC. Ziggo en UPC zullen in de komende weken worden omgevormd tot één bedrijf met de naam Ziggo.