(C) Mediamagazine

Ziggo: Pinguin Radio en Radio 509 hebben vergunning nog niet op orde

Kabelaar Ziggo kan de radiozenders Pinguin Radio, Pinguin Classics en Radio 509 nog niet doorgeven omdat de radiozenders de vergunningen om uit te zenden op de kabel nog niet op orde hebben. Ziggo zou de zenders op 1 oktober toevoegen aan het digitale radio-aanbod. De radiozenders zijn echter tot op heden nog niet te beluisteren.

Vergunning

Volgens Roos Chaudron, woordvoerder bij Ziggo, kunnen de radiozenders nog niet worden toegevoegd omdat de papieren niet op orde zijn. “We hebben de kanalen niet toegevoegd omdat de vergunningen van de partijen voor doorgifte via kabel nog niet helemaal rond zijn.“, aldus Chaudron tegenover deze website. Voorlopig worden de radiozenders derhalve nog niet toegevoegd aan het aanbod.

Uitbreiding

Kabelaar Ziggo maakte eind september bekend dat het digitale radio-aanbod van de aanbieder per maandag 1 oktober zou worden uitgebreid met Qmusic Nonstop, Pinguin Radio, Pinguin Classics en Radio 509.

Tot op heden is alleen Qmusic Nonstop toegevoegd aan het radio-aanbod. De radiozender met non-stop de muziek van radiozender Qmusic is te beluisteren op kanaal 823 van het digitale basispakket.

Het is nog niet duidelijk wanneer Pinguin Radio, Pinguin Classics en Radio 509 te horen zullen zijn via het digitale radiopakket van de kabelaar.