Ziggo plaatst NPO 2 extra en NPO 3 extra weer terug in aanvullend pakket

Kabelaar Ziggo zal de publieke themakanalen NPO 2 extra en NPO 3 extra na 9 april weer terugplaatsen in het aanvullende Movies & Series XL-abonnement. De twee zenders zijn tot die tijd te zien voor iedereen met een zogenaamd ‘TV Standard’-pakket.

Naamswijziging

Sinds maandag 26 maart hebben de themakanalen van de NPO een naamswijziging ondergaan. NPO Best is verder gegaan als NPO 1 extra, NPO Cultura is nu NPO 2 extra en NPO 101 gaat nu door het leven als NPO 3 extra. De inhoudelijke profielen van de kanalen zijn niet gewijzigd. De zenders NPO Cultura en NPO 101 waren bij Ziggo alleen te zien met een aanvullend abonnement op het pakket ‘Movies & Series XL’.

Tijdelijk

Om de kijkers kennis te laten maken met de vernieuwde themakanalen zijn volgens Ziggo de zenders twee weken te zien voor iedereen die beschikt over een ‘TV Standard’-pakket. Vanaf 9 april maken NPO 2 extra en NPO 3 extra weer onderdeel uit van het aanvullende Movies & Series XL-abonnement aldus Ziggo.

NPO 1 extra

NPO 1 extra blijft beschikbaar voor iedereen met een TV Standard-pakket. Dit heeft er ook mee te maken dat NPO 1 extra haar kanaal deelt met het themakanaal NPO Zapp Xtra.