Ziggo rondt harmonisatie digitale tv-netwerk af

coaxkabelKabelaar Ziggo rond volgende week donderdag de harmonisatie van haar digitale televisienetwerk met kabelaar UPC af. Dit wordt bevestigd Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar.  Morgen, woensdag 11 maart, wordt de regio Den Bosch aangsloten en maandag 16 maart volgt het zuidelijke deel van Noord-Holland (Hoofddorp, Volendam en omgeving). Op donderdag 19 maart wordt de laatste regio ‘geharmoniseerd’, dan wordt de regio Hoogeveen, Meppel, Steenwijk, Hardenberg, Dedemsvaart en Ommen aangesloten. Hiermee zijn vanaf donderdag 19 maart alle regio’s waar Ziggo digitale televisie en radio aanbied aangesloten op het digitale televisienetwerk van UPC. De harmonisatie begon op 5 januari jongstleden in het Friese Gorredijk

Vanaf 1 april worden er bij Ziggo een aantal wijzigingen doorgevoerd in het digitale radio- en televisiepakket. Voorlopig blijft het digitale aanbod tussen de aanbieders Ziggo en UPC verschillen ondanks het feit dat de bedrijven vanaf 1 april worden samengevoegd.

Door het koppelen van de netwerken moeten Ziggo-abonnees digitale ontvangers en/of televisies met CI+-ontvanger opnieuw instellen. Alle Ziggo-klanten in de genoemde regio’s worden via een persoonlijk schrijven van de wijzigingen op de hoogte gebracht. Na de harmonisatie krijgt men de beschikking over meer tv- en radiozenders en zijn meer dan veertig zenders ongecodeerd zonder smartcard te bekijken.