Ziggo schakelt in september analoge tv-signaal in Rotterdam uit

Kabelaar Ziggo gaat in de nacht van dinsdag 18 september op woensdag 19 september het analoge televisiesignaal in de regio Rotterdam uitschakelen. Dit heeft Ziggo bekend gemaakt in een persbericht. Eerder al werd het analoge signaal in de regio Capelle aan den IJssel en delen van Flevoland uitgeschakeld. In de nacht van 18 op 19 september zijn de gebieden Rotterdam, Hoogvliet, Hoek van Holland en Pernis aan de beurt.

Uitschakelen

Ziggo startte in april met het tv-aanbod volledig te digitaliseren. Via digitale kabel tv levert Ziggo overal tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar nog gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.

“Veel veranderd”

Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel“, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Ondersteuning bij omschakeling

Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo, naast medewerkers op de call centers en bestaande servicepunten, ook extra monteurs in die aan huis een helpende hand kunnen bieden. Daarnaast worden er lokaal ook servicebussen ingezet waar Ziggo-klanten met hun vragen terecht kunnen.

Het analoge radio-signaal blijft overigens wel behouden.