Ziggo maakt start met uitschakelen analoge televisie

Vandaag start Ziggo met het uitschakelen van het analoge televisiesignaal in de eerste regio. Een gebied rond Capelle aan den IJssel is de eerste regio in Nederland waar Ziggo het analoge televisiesignaal afgeschakeld.

Gefaseerd

De aanbieder gaat de komende twee jaar gefaseerd in heel Nederland het analoge televisiesignaal uit de lucht halen. Het analoge radiosignaal blijft voorlopig wel actief.

Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel en enkele plaatsen in de omgeving zoals Alblasserdam, Bergschenhoek, Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen wordt vanaf vandaag, dinsdag 24 april, het analoge tv-signaal uitgeschakeld.

Stappenplan

Abonnees van Ziggo waar het analoge televisiesignaal wordt afgeschakeld krijgen ruim van te voren bericht hierover. Abonnees die nog digitaal kijken kunnen tegen gereduceerd tarief een digitale ontvanger aanschaffen als het niet mogelijk is om op de huidige televisie het digitale signaal te ontvangen. Ziggo heeft een speciaal stappenplan opgesteld om de overgang naar digitale televisie zo eenvoudig mogelijk te maken.

Flevoland

De volgende regio waar analoge televisie wordt afgeschakeld is de regio Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Daar maakt Ziggo vanaf begin mei een start met de afschakeling van analoge televisie.

Delta

Kabelaar Delta uit Zeeland stopt op 20 augustus in heel Zeeland met het aanbieden van analoge televisie. In Zeeland wordt ook het analoge radiosignaal afgeschakeld door de kabelaar. Op 1 mei wordt de doorgifte van een aantal analoge televisiezenders al gestopt.

Informatie

Naast een speciale website van de kabelaar over het uitschakelen van analoge televisie is er op de zogenaamde Ziggo Community van Ziggo ook een speciaal topic over het uitschakelen van het analoge tv-signaal.  Daarnaast biedt het Ziggoforum.nl meer informatie over de overgang naar digitale televisie.