Delta stopt 20 augustus met doorgifte analoge radio- en televisiezenders

Kabelaar Delta stopt 20 augustus aanstaande met het doorgeven van het analoge radio- en televisiesignaal. Dit heeft de kabelaar vandaag bekend gemaakt.

Vanaf 1 mei eerste tv-zenders eraf

Vanaf 1 mei wordt al een deel van de analoge televisiezenders afgeschakeld. Vanaf dat moment worden de televisiezenders ARD, ZDF, WDR, BBC One en TV5 Monde niet meer analoog doorgegeven. Vanaf 20 augustus wordt de doorgifte van alle analoge radio- en televisiezenders gestopt.

Eerder gaf de kabelaar uit Zeeland nog aan dat het analoge televisie- en radiosignaal al dit voorjaar zou worden stopgezet. Dit is nu uitgesteld tot in de zomerperiode.

Meer druk

Op dit moment schat DELTA dat er nog zo’n 17.000 analoge kijkers zijn. Vorig jaar toen het bedrijf bekend maakte te gaan stoppen met analoge televisie waren dat er nog zo’n 20.000. “Nu de definitieve datum bekend is gemaakt gaat DELTA ook meer druk uitoefenen om die gebruikers er bewust van te maken dat het signaal stopt.“, aldus de kabelaar tegenover Omroep Zeeland.

Capaciteit

Delta gaat de capaciteit die de analoge radio- en televisiezenders momenteel in beslag nemen onder andere gebruiken voor sneller Internet.

Mini decoder

Voor abonnees van Delta die nog gebruik maken van het analoge televisiesignaal heeft de kabelaar een speciale mini-decoder beschikbaar gesteld.

Ziggo

Een aantal weken geleden maakte kabelaar Ziggo bekend dat het kabelbedrijf de komende twee jaar gefaseerd het analoge televisiesignaal gaat uitfaseren. Hier wordt vanaf april een start mee gemaakt in de regio Capelle aan den IJssel. In tegenstelling tot Delta blijft bij Ziggo het analoge radiosignaal voorlopig beschikbaar.